1 вересня 2014

Преосвященний єпископ Митрофан благословив студентів Національного технічного університету "ХПІ"

Традиційно в Україні 1-го вересня розпочинається навчальний рік у вищих і середніх навчальних закладах. За роки незалежності в багатьох з них стало доброю традицією запрошувати духовенство освятити початок навчання учнів та студентів молитвою і благословенням.

30 серпня 2014 року єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан на запрошення ректора Національного технічного університету «Харківського політехнічного інституту» Леоніда Товажнянського відслужив молебень під час святкової церемонії.

Свято розпочалася з гімну «Ще не вмерла Україна» та хвилини мовчання в пам'ять за загиблими Героями на столичному Майдані Незалежності та на сході України. На початку до присутніх звернувся ректор – Леонід Леонідович Товажнянський, за ним почерзі почесні гості та викладачі цього навчального закладу, а на завершення до молодого покоління та їхніх батьків, викладчів та інших численних гостей звернувся Владика Митрофан, він наголосив на тому, що здобуваючи знання, не потрібно забувати зберігати в серці любов до Бога, ближнього, держави та побажав Божої допомоги у всіх добрих справах. Також владика Митрофан дав інтерв'ю Харківському обласному телебаченню "ФОРА".

 
 

Рекомендуємо відвідати