10 квітня 2015

Єпископ Митрофан вручив нагороду Ігорю Райніну медаль «За жертовність і любов до України»

10 квітня 2015 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан вручив голові Харківської обласної державної адміністрації Ігору Львовичу Райніну медаль «За жертовність і любов до України».

«Я хочу привітати вас з цією нагородою, а також закликати на вас і вашу команду Боже благословення. Щоб Господь і далі допомагав вам в нелегкій праці. Сил вам, натхнення і довгих щасливих років життя», - зазначив єпископ Митрофан, звертаючись до голови Харківської облдержадміністрації.

Також Єпископ Митрофан привітав від імені духовенства Харківської Єпархії Української православної церкви Київського Патріархату усіх присутніх з наступаючим світлим святом - Воскресінням Христовим.

Опісля, Преосвященний єпископ Митрофан та голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін спільно вручили харківським волонтерам медалі Української Православної Церкви Київського Патріархату «За жертовність і любов до України». Вперше в Україні ці нагороди представники духовенства вручали активістам спільно з обласною владою.

Харківських волонтерів відзначили нагородами за активну громадянську позицію, самопожертву під час подій Революції Гідності, захист Батьківщини на Донбасі та в Криму, а також за допомогу Збройним силам, Національній гвардії, добровольчим батальйонам та іншим військовим формуванням України.

Зокрема, медалями «За жертовність і любов до України» нагородили: Діденко Івана («Громадська самооборона»), Дуду В'ячеслава («Східний корпус»), Кальметьєва Костянтина (куратор волонтерського руху), Кравченка Артура (волонтер - лікар на передовій), Мілютіну Вікторію (волонтер - лікар), Рождественську Анастасію (координатор волонтерського руху), Седака Максима (волонтер - лікар на передовій), Смагіну Юлію (Автомайдан-Харків), Ткачука Богдана («Вільні люди»), Трубчанова Віктора (Євромайдан), Чаговець Ярину (волонтер, БФ «Сестра милосердя»), Шетілову Наталю (Добровольчий український корпус «Правий сектор»).

«Ми з вами робимо одну велику спільну справу - допомагаємо державі Україна, допомагаємо нашій Батьківщині, нашому дому, допомагаємо українській армії і всім тим, хто сьогодні потребує допомоги. Час непростий. Але консолідація українського суспільства проявила себе саме зараз, коли ніхто цього не очікував, і навіть ворог не очікував. Саме сьогодні будується повноцінне українське суспільство. І я вдячний і Патріарху Філарету, і владиці Митрофану за те, що вони направляють нас, надихають нас і при цьому - завжди поруч і душею з нами», - зазначив Ігор Райнін.

«Ми бачимо, що наша рідна Україна страждає від країни-агресора на неоголошеній війні на Донбасі. Ми знаємо, що за нами правда. А де правда, там Господь і перемога. Тому ми віримо, що Україна наша переможе, Україна наша воскресне. Також сьогодні ми маємо велику честь від Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета нагородити медалями «За жертовність і любов до України» всіх тих, хто прикладає багато зусиль для допомоги нашому війську», - підкреслив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

Супроводжував Правлячого Архієрея ієрей Віталій Стефаник.

 
 
 

Рекомендуємо відвідати