7 січня 2014

Різдвяна Божественна літургія

7 січня 2014 року, в день свята Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан звершив святкову Божественну літургію у храмі святого ап. Іоана Богослова м. Харкова.

Його Преосвященству співслужили: настоятель храму  прот. Віктор Маринчак та духовенство.

Після запричасного стиха єпископ Митрофан виголосив Різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до архіпастирів, пастирів, чернецтва і всіх вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату.

В цей святковий день храм був наповнений великою кількістю вірян, значна кількість яких прийняли Святе Таїнство Сповіді та Причастя Тіла і Крови Господньої. Особливо приємно було бачити велику кількість дітей, котрі приступали до святого Причастя.

Наприкінці літургії архіпастир привітав духовенство та вірян з Різдвом Христовим.

Потім відбувся святковий різдвяний виступ вихованців недільної школи. Діти співали, ставили вертепні сценки, розповідали вірші, вінчували та колядували.

Подивитися на дитячі вітання та таланти зібралося доволі багато бажаючих. Радість та посмішка на обличчях батьків, захоплення викладачів та вихователів, все це робило свято більш веселішим і величнішим. Протягом години діти, славлячи народжене Богонемовля, заповнювали серця присутніх благодатною та зігріваючою атмосферою.

По закінченні виступу владика Митрофан подякував вихованцям за чудове свято, батькам за їх допомогу, а також роздав діткам різдвяні подарунки.

 
 

Рекомендуємо відвідати