17 квітня 2014

Звернення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана до вірян

Дорогі у Христі брати і сестри!

Шановні співвітчизники!

Сьогодні наша з Вами країна переживає, мабуть найскладніші часи з моменту здобуття дарованої їй Богом незалежності. Зі своїм народом переживає цей важкий час і наша Церква. В усіх храмах і монастирях УПЦ КП звершуються постійно молитви за Україну і народ її. Щоб усім нам Бог дарував любов віру, надію і прощення один одного.

Сам Спаситель говорив, що: «всяке царство, що розділилося в собі – спустошиться, і всяке місто чи дім, що розділився в собі – не встоїть». Тому разом з ап. Павлом: «благаю вас, браття, ім’ям Господа нашого Ісуса Христа, щоб … не було між Вами розділення».

Вихід із цього скрутного становища бачимо лише в діалозі сторін, які розділені сьогодні нерозумінням один одного. У дотриманні законів і конституційних прав громадян, у відмові від силового методу вирішення питань, в молитві до Бога, який «не є Бог безладу, а миру» так вчить нас Святе Письмо.

Всі ми громадяни і діти єдиної країни і діти одного народу доти, доки бачимо один в одному перш за все брата або сестру, а не ворога. Людська кров не повинна проливатися за жодних обставин, бо тоді буде втрачена будь-яка надія на мирне порозуміння.

Тому з усією відповідальністю УПЦ КП заявляє, що не буде мати благословення той, хто провокує пролиття крові в Україні.

Свята Церква звертається і закликає всіх, від кого залежить зробити все, щоб у суспільстві знову панував мир і спокій, а особливо в дні завершення Великого посту, коли ми з Вами наближаємось до найвеличнішого із свят Пасхи Христової. І тоді благодать Божа не відійде від Вас. Пам’ятайте, що саме «миротворці синами Божими назвуться».

В своєму житті кожна людина проходить через випробування, страждання і гіркоту поразки. Ми дуже часто говоримо про торжество несправедливості, про перемогу зла над добром. Багато людських доль розбилося стикнувшись з таємницею могутності зла. Однак не треба впадати в розчарування і відчай. Слід пам’ятати, що зло вже поборене. Воно переможене Воскресінням Христовим. Христос Воскрес із мертвих і тим переміг зло і щоби бути співучасниками цієї перемоги ми повинні бути разом із Христом, і тоді за нашим хрестом завжди буде Воскресіння, за примарною перемогою зла – істинна перемога добра, за скорботою – радість.

Тому і в ці дні, коли ми всі готуємось зустріти свято Воскресіння Господнього, бажаю всім Вам духовних сил, тілесного здоров’я та постійної опіки Воскреслого Христа Життєдавця.

Нехай неприступне Світло Воскресіння стане відчутним і життєдайним для Ваших душ. Щиросердечно бажаю вам благословення від Воскреслого Христа Спасителя і нескінченної Пасхальної радості!

Митрофан,
єпископ Харківський і Богодухівський

17 квітня 2014 р.

м. Харків

 
 

Рекомендуємо відвідати