15 травня 2014

Патріарх Філарет взяв участь у роботі круглого столу національної єдності

15 травня 2014 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет на запрошення виконувача обов'язків Президента України Олександра Турчинова та Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка взяв участь у круглому столі національної єдності у Верховній Раді України.

Протягом майже трьох годин українські політики, визначні громадські та релігійні діячі намагалися знайти ключ до вирішення політичної кризи та припинення кровопролиття в умовах зовнішньої агрсії Російської Федерації, що склалася на Донбасі.

Зі вступним словом до присутніх звернулися виконувач обов'язків Президента України Олександр Турчинов та Прем'єр-міністра України Арсеній Яценюк. Модератором круглого столу були обрані колишні президенти України Леонід Кравчук та Леонід Кучма.

З промовою до присутніх звернувся і Предстоятель Київського Патріархату. У своєму слові Святійший Владика зазначив, що сучасна нестабільна ситуація і кровопролиття на Сході України є наслідком неоголошеної війни Російської Федерації проти України і застеріг владу від проведення діалогу з агресором. Патріарх Філарет закликав українців боронити свою Батьківщину. "Ми згодні захищати свою Батьківщину, захищати свій народ і свою церкву будь-якими засобами. Не треба забувати слова гімну: "Душу й тіло ми положим за нашу свободу", - сказав Патріарх.

 
 

Рекомендуємо відвідати