26 травня 2014

Спільна молитва Ради Церков і релігійних організацій за Україну в Софії Київській

24 травня 2014 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет взяв участь у спільній молитві очільників і представників Церков і релігійних організацій України. Спільна молитва за Україну відбулася у соборі Святої Софії у Києві.

Предстоятеля Київського Патріархату у Святій Софії супроводжували: Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній; єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан та керуючий справами Київської Патріархії, єпископ Вишгородський Агапіт.

Святійший Патріарх Філарет першим серед ієрархів та представників Церков і релігійних організацій зачитав Молитву, що читається під час літургії або молебню в дні неспокою та нашестя ворогів на Державу і Вітчизну нашу, у якій благав Господа захистити Україну від ворожого нападу та примирити людей, помолився за український народ та за припинення ворожнечі, єдність та Боже благословення для нашої держави.

Далі почергово представники ВРЦіРО виголосили свої молитовні прохання.

За Україну у Софії Київській також молилися Виконувач обов’язків Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, Премєр-міністр України Арсеній Яценюк, урядовці, провідні громадські діячі.

Опісля виголошення молитов хор заспівав молитву «Отче наш» та церковний гімн України - «Боже Великий, Єдиний». По закінченню заходу Олександр Турчинов та Арсеній Яценюк привіталися та коротко поспілкувалися з главами та представниками Церков.

Традиція проведення Молитви за Україну була започаткована у 1990-х роках. Вона відбувається з нагоди найбільш значущих подій в нашій державі у Софії Київській.

Цьогорічну загальнонаціональну Молитву за Україну символічно відслужили у так званий «день тиші», коли кандидатам на виборні посади заборонено проводити передвиборчу агітацію. Запропонував провести молитву виконувач обов’язків Президента України Олександр Турчинов під час зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у четвер, 22 травня.

Молитви за Україну та чесні президентські вибори були відслужені цього дня у багатьох храмах та громадах Київського Патріархату.

сеrkva.info

 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати