27 травня 2014

Єпископ Митрофан співслужив Патріарху Філарету в Києві

Щороку, в останню неділю травня, Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир у Києві відзначає свято Відновлення Михайлівського Золотоверхого собору.

На запрошення єпископа Вишгородського Агапіта  участь у святкуванні прийняв керуючий Харківською єпархією, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

В суботу 24 травня 2014 року у Михайлівському соборі монастиря було звершено святкове Всенічне бдіння, а в неділю 25 травня 2014 року – Божественну Літургію, яку очолив священноархімандрит монастиря Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Його Святості співслужили: патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, архієпископ Тернопільський і Бучацький Нестор, єпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл, єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, вікарій Київської єпархії єпископ Васильківський Лаврентій, намісник монастиря єпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Іоан, єпископ Адріан, братія монастиря та духовенство міста Києва.

За літургією Святійший Патріарх Філарет звершив дияконську хіротонію над студентом 6-го курсу КПБА іподияконом Тарасом Салюком.

На запричасному Патріарх звернувся до присутніх у храмі зі словами проповіді.

Завершилося богослужіння святковим хресним ходом.

archangel.kiev.ua

 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати