21 червня 2014

Преосвященнійший єпископ Митрофан зустрівся з представниками Благодійного фонду «Карітас-України»

20 червня 2014 року, в м. Харкові єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан та митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан зустрілися з представниками Благодійного фонду «Карітас-України».

У ході зустрічі були обговорені питання налагодження співпраці із надання допомоги потребуючим: сиротам, особам літнього віку, людям з особливими потребами, переселеним громадянам з окупованих областей України і тих районів, де тривають військові дії, та військовослужбовцям.

Владика Митрофан, відзначив: Господь вчив, що саме у справах, а не у словах будуть бачити Його учеників, сказавши: «так нехай сяє світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла і прославляли Отця вашого Небесного» (Мф. 5:16). Церква має робити добрі справи, але цю діяльність не потрібно ставити на першому місці. Соціальна праця потрібна не для зовнішнього авторитету і впливу, а для примноження Царства Божого на землі; духовного відродження сучасного людства.

На пам’ять про зустріч було зроблено спільну світлину, після чого Керуючий єпархією разом з представниками Благодійного фонду  «Карітас- України» провели зустріч із заступником голови Харківської обласної державної адміністрації І. Г. Варченком.

 
 

Рекомендуємо відвідати