30 червня 2014

Єпископ Митрофан взяв участь у вшануванні преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського

29 червня, у 3-­тю неділю після П’ятдесятниці, у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне було звершено урочисту Божественну літургію, з нагоди перебування у храмі мощей преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського.

У цей день святкове богослужіння, у співслужінні архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора, єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, Рівненського обласного благочинного прот. В'ячеслава Грицака, старшого священика Свято-Покровського кафедрального собору прот. Романа Довбети, духівника єпархії прот. Іоана Пилипчука, секретаря Чернігівського єпархіального управління прот. Романа Кіника, ігумена Григорія (Нерети) кліриків Свято-Покровського і Свято-Воскресенського кафедральних соборів очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

За літургією, разом з великою кількістю вірних, молився Рівненський міський голова Володимир Євгенович Хомко.

Особливої святковості богослужінню надавали церковні піснеспіви у виконанні архієрейського хору «Знамення» під керівництвом диякона Володимира Іваника та кліросного хору під керівництвом матушки Ірини Капітули.

Після запричасного стиха з повчальною проповіддю до вірних звернувся архієпископ Нестор.

По завершенні Божественної літургії було відслужено молебень перед ракою з мощами преподобного Меркурія Бригинського.

Прикінці богослужіння архієпископ Іларіон подякував владикам та духовенству за спільну молитву та розповів присутнім про подвижницьке життя преподобного Меркурія Бригинського. Архіпастир також наголосив на низці зцілень, які відбуваюся за молитвами святого угодника Божого.

Також владика Іларіон, відповідно до Указу Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви, нагородив Тарасову Оксану Володимирівну Орденом Святої великомучениці Варвари, Грицака Віталія Миколайовича Орденом Святого Миколая Чудотворця та Кочергіна Ігоря Ігоровича Орденом Святого Юрія Переможця.

На завершення архієпископ Іларіон побажав заступництва преподобного Меркурія усім, хто з вірою приходить до цього святого.

Потім, під спів «Ублажаємо тебе, преподобний отче наш Меркуріє…», преосвященні владики, священнослужителі та вірні мали можливість вклонитися святині.

Нагадуємо, що мощі преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського перебуватимуть у Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного (вул. Соборна, 6) до ранку 04 липня 2014 р. В ці дні у храмі, починаючи з 08.00 год., будуть звершуватися богослужіння: літургії, молебні, акафісти.

Запрошуємо всіх до спільної молитви!

За інформацією прес-служби Рівненської єпархії

 
 

Рекомендуємо відвідати