5 липня 2014

Патріарх Філарет закликав молитися за упокій новопреставленого митрополита Володимира

Вранці 5 липня 2014 р. на 79-му році життя відійшов до Господа митрополит Володимир (Сабодан), глава УПЦ Московського Патріархату.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет висловив співчуття та закликав молитися за упокій його душі.

«З сумом довідався про упокоєння Предстоятеля Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Блаженнійшого митрополита Володимира (Сабодана).

Останні роки його життя були особливо важкими. Але ми, як віруючі люди, знаємо, що сила Божа в немочі звершується. І всі були свідками того, що саме в ці останні роки завдяки позиції митрополита Володимира, його турботі про майбутнє України і Православ’я розпочалося поступове зближення між очолюваною ним Церквою та Київським Патріархатом.

Багато хто намагався і продовжує намагатися перешкодити цьому зближенню, нашому діалогу і порозумінню. Але і у немочі тілесній митрополит Володимир зумів ясно показати свою волю і бажання до церковного миру та порозуміння, коли минулого року під час урочистих заходів з нагоди 1025-ліття Хрещення Руси-України привселюдно тепло вітався з Предстоятелем Київського Патріархату.

Господь покликав нині Блаженнійшого владику в Свої Небесні оселі. Завершився його важкий земний шлях. І наш обов’язок, як християн, щиро молитися за упокій його душі.

Висловлюю співчуття всім, хто любив спочилого митрополита як свого пастиря і наставника, для кого він був рідною і близькою людиною.

Я закликаю всю нашу паству підносити молитви за упокій новопреставленого митрополита Володимира. Нехай Милостивий Господь прийме його душу в оселях праведників. Нехай дарує йому Царство Небесне і вічний спокій!

Вічна пам’ять новопреставленому Блаженнійшому митрополиту Володимиру!

Філарет,
Патріарх Київський і всієї Руси-України

5 липня 2014 р.»

О 10-й годині ранку Патріарх Філарет у Володимирському кафедральному соборі Києва звершив панахиду за упокій душі митрополита Володимира.

за матеріалами Церква.info

 
 

Рекомендуємо відвідати