14 липня 2014

Архієрейське богослужіння у день свята славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла

12 липня 2014 року, у день пам’яті славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла до храму святого апостола і євангелиста Іоана Богослова  прибула ікона з частичкою мощей преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського. Ікону зустріло духовенство з великою кількістю вірних.

З нагоди свята Преосвященнійший Митрофан, єпископ Харківський і Богодухівський у співслужінні духовенства храму звершив Божественну літургію в храмі святого апостола Іоана Богослова м. Харкова.

В цей святковий день храм був наповнений великою кількістю вірян, значна кількість яких прийняли Святе Таїнство Сповіді та Причастя Тіла і Крови Господньої.

Після завершення богослужіння відбувся хресний хід навколо храму з іконою з частичкою мощей преподобного та відслужений молебен.

Прикінці молебню владика Митрофан звернувся до вірних з повчальним словом, в якому розповів про життя та подвиги преподобного Меркурія Бригинського, а також відмітив, що життя преподобного Меркурія повинно стати для всіх нас, християн, прикладом глибокої віри і незгасимої любові до Бога.

Ікона з частичкою мощей преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського перебуватиме у храмі святого апостола і євангеліста Іоана Богослова м. Харкова (вул. Котлова, 105 а) до 9 серпня 2014 р. В ці дні у храмі, будуть звершуватися богослужіння: літургії, молебні, акафісти.

Запрошуємо всіх до спільної молитви!

 
 

Рекомендуємо відвідати