12 листопада 2014

Правлячий Архієрей взяв участь в офіційному прийомі Польського посольства

11 листопада 2014 року, в Харкові пройшов урочистий прийом з нагоди 96-ї річниці Незалежності Республіки Польща.

У заході взяли участь: єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, якого супроводжував свящ. Григорій Стасюк, представники обласної та міської влади, керівники вищих навчальних закладів, працівники сфери культури, духовенство.

Як зазначив Генеральний консул Польщі в Харкові Станіслав Лукасік, це свято поляки стали широко святкувати тільки п'ять років тому, коли в країні значно виріс рівень патріотизму. До цього День незалежності в Польщі переважною більшістю населення сприймався як звичайний вихідний день.

«96 років тому Польща відродилася. Після 123 років неволі сни і мрії поколінь поляків нарешті здійснилися. Але снів та мрій було мало. Відродження Польщі - це результат боротьби шаблею і карабіном, це результат чотирьох національних повстань, це результат роботи промисловців, вчителів, художників, пастирів. Було важливо, щоб потенціал народу був спрямований в потрібне русло, і, на щастя, знайшлися такі керівники, як, наприклад, Юзеф Пілсудський, які це зробили. Історичні дороги Польщі та України схожі. У 1918 році не тільки Польща почала боротися за свою незалежність, а й Україна, але лише Польщі в той кривавий час вдалося захистити свою державність. Зараз Україна платить дуже високу ціну в боротьбі за свою незалежність. В цей нелегкий час вас підтримує і Польща, й інші країни світу. І оскільки правда за Україною, я вірю, що вона в підсумку переможе», - зазначив Станіслав Лукасік.

У своєму вітальному слові Преосвященний єпископ Митрофан від імені Предстоятеля Київського Патріархату привітав Генерального консула Республіки Польща в Харкові з національним святом, побажавши йому міцного здоров'я а польському народові - миру, злагоди і процвітання.

 
 

Рекомендуємо відвідати