8 квітня 2015

Архієрейське богослужіння у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня - Православна Церква молитовно відзначає одне із дванадесятих Богородичних свят - Благовіщення Пресвятої Богородиці. Саме це велике і радісне свято принесло довгоочікувану звістку про те, що уже незабаром з'явиться у світі Спаситель роду людського.

Напередодні свята, у понеділок ввечері, єпископ Митрофан відслужив Всенічне бдіння у храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова м. Харкова, вул. Танкопія, 8 А. Під час полієлею архіпастир помазав духовенство та вірних єлеєм, освяченим за літією.    

В самий день свята, 7 квітня 2015 року,  єпископ  Харківський і Богодухівський Митрофан у  храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова очолив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого, яка згідно церковного уставу, розпочиналась з вечірньої.

Його Преосвященству співслужили: настоятель храму прот. Віктор Маринчак та свящ. Геннадій Рохманійко.

Цього дня багато вірян причастилися Святих Христових Таїн.

Завершилось богослужіння молебнем до Пресвятої Богородиці.

Насамкінець, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета медаллю «За жертовність і любов до України» владика Митрофан нагородив прот. Віктора Маринчака, свящ. Геннадія Рохманійко та волонтерів Харківщини, які забезпечують захисників України всім необхідним в зоні АТО.

 
 

Рекомендуємо відвідати