5 квітня 2015

У Києві відбувся навчальний семінар для працівників єпархіальних прес-служб Київського Патріархату

З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета 2-4 квітня 2015 р. у Києві пройшов тренінг для працівників єпархіальних прес-служб Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Організував навчальний семінар Прес-центр Київської Патріархії у співпраці з громадською організацією "Інтерньюз-Україна". Міжнародна громадська організація "Інтерньюз-Україна" є однією з найбільших громадських організацій України. Протягом своєї 17-річної історії роботи в сфері медіа, вона незмінно демонструвала лідерство й інноваційний підхід в реалізації проектів, спрямованих на підтримку вільних, незалежних та успішних медіа в Україні та підготовку працівників медіа.

У семінарі взяло участь 36 працівників прес-служб практично з усіх єпархій УПЦ Київського Патріархату та навіть представник Духовної місії УПЦ КП у Японії.

З благословення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана участь у заході взяв прес-секретар Харківської єпархії свящ. Віталій Стефаник.

У перший день учасники тренінгу під керівництвом заступника голови Інформаційного управління УПЦ Київського Патріархату Андрія Ковальова відвідали редакції та ньюзруми 5 каналу, телеканалу "112 Україна" та київське бюро "Радіо Свобода".

На 5 каналі учасники семінару побували у новинних та ефірних студіях, дізналися, як виробляють новинні продукти, відвідали знімальний павільйон, де редактори новин 5 каналу Тетяна Магдисюк та Петро Стебницький відповіли на запитання про взаємодію прес-секретарів, журналістів та редакторів.

Учасники тренінгу оглянули редакцію київського бюро "Радіо Свобода" та поспілкувалися з головним редактором бюро Інною Кузнєцовою. На пам'ять про відвідини редакції учасники отримали книги про історію "Радіо Свобода".

Також єпархіальні прес-секретарі відвідали редакцію телеканалу "112 Україна", оглянули ньюзрум у якому працюють журналісти, поспілкувалися з шеф-редактором телеканалу Павлом Кужеєвим та виконавчим директором телеканалу Юрієм Буряком.

Також цього дня учасники семінару завітали до штаб-квартири "Інтерньюз - Україна" у Києві. Учасників привітали голова правління "Інтерньюзу" Костянтин Квурт, програмний директор Андрій Кулаков. Пізніше лекції та практичні заняття прочитали журналіст Андрій Шевченко, голова Інформаційного управління УПЦ Київського Патріархату архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати