21 серпня 2015

Преосвященний єпископ Митрофан взяв участь у святковому богослужінні в Запоріжжі

20 серпня у кафедральному соборі Святої Трійці було відслужено святкову Літургію на честь Дня народження проесвященнійшого Фотія, єпископа Запорізького і Мелітопольського.
 
Його Преосвященству співслужили єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон, єпископ Луганський і Старобільський Афанасій, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, а також благочинні Запорізької єпархії.
 
Після Богослужіння преосвященні Владики привітали єпископа Фотія, побажавши Божого благословення і допомоги, вірного духовенства і численної пастви. Єпископ Симеон наголосив, що Владика Фотій має енергію, сили, знання та мудрість, і тому, незважаючи на невеликий час перебування на Запорізькій кафедрі, вже встиг зробити багато корисних справ задля розбудови єпархії.
 
Також привітати єпископа зі святом прибули представники Запорізької міжконфесійної ради: генеральний вікарій, єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької церкви в Україні Ян Собіло та представник Вірменської церкви Тер Вірап.
 
З вітальним словом від духовенства єпархії виступив благочинний Запорізької області протоієрей Василь Калин. Отець побажав терпіння Владиці в його нелегкому архипастирському служінні та висловив подяку за ті труди, які архиєрей вже встиг зробити на Запорізькій землі.
 
Також в цей святковий день звучали теплі слова привітання від іподияконів, учнів недільної школи, хористів та прихожан кафедрального собору. Неодноразово усі присутні виконували Многоліття. 
 
Після цього Владика Фотій щиро подякував усім за привітання, а також зазначив: "Яким має бути правильне святкування Дня народження? Ми маємо проаналізувати прожитий рік і подивитись, чого було більше: благих справ чи гріховних. Особливо це має робити архиєрей, адже він відповідає за цілу єпархію. Архипастирське служіння важке: багато спокус та багато випробувань. Але з Божою допомогою, з допомогою духовенства та пастви все можна подолати. Тому, в першу чергу, саме для Вас звучать слова-побажання "Многії та благії літа!".
 
https://www.facebook.com/zp.kiev.patriarchate
 
 
 

Рекомендуємо відвідати