25 серпня 2015

Привітання Архіпастирю з нагоди другої річниці архієрейської хіротонії

Ваше Преосвященство! Дорогий наш Владико!

Сьогодні виповнюється друга річниця з дня, коли волею та милістю Божою Ви були поставлені на шлях Архиєрейського служіння, служіння Богу, Церкві Христовій і людям. Промисел Божий визначив Вам стати єпископом Харківським і Богодухівським. Цей шлях водночас і славний, і тернистий, і небезпечний. Однак Ви з особливою очевидністю показуєте, що сутністю єпископства є не честь, не слава, не зовнішня повага, а несення Хреста наслідуючи Засновника Церкви, який не для того прийшов, щоб Йому служили, а щоб послужити і віддати душу Свою на спасіння (Мф. 20:28).

Ваша плідна архіпастирська діяльність викликає повагу  в наших краян. Відрадно, що в умовах постійної зайнятості, Ви знаходите час для кожного. Своїм життям і своїм служінням являєте приклад доброго пастиря і люблячого отця, прагнучи при цьому наслідувати заклик святого Іоана Золотоустого до носіїв єпископської благодаті: «Єпископ повинен бути негордим, суворим і прихильним, владним, смиренним і лагідним».

Ми вдячні за те, що у Вашій особі знайшли мудрого наставника, ревнителя благочестя, що має за плечима досвід пастирського піклування з своїми чадами.

Своїм особистим прикладом Ви залучаєте до лона Церкви тих, кому властиво йти шляхом апостола Фоми - шляхом сумнівів і пошуків, чия віра починається з доводів розуму, що вимагає відповідей на безліч поставлених життям питань.

Два роки  Вашого перебування на Харківській кафедрі характеризується перш за все утвердженням Київського Патріархату на Слобожанщині. Варто також помітити Вашу злагоджену співпрацю з владою.

Ви з честю несете покладений на Вас Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом послух, збираючи в лоні Православ'я ввірене Вашому душепіклуванню стадо Христове.

Від імені духовенства та вірян Харківської єпархії щиро бажаємо, Вам, дорогий наш Владико, довгих літ трудів на ниві спасіння людських душ, Божої ласки, благословення та помочі, щедрих Дарів Святого Духа, бажаємо щоби правиця Божа завжди вела і підтримувала Вас на шляху Архиєрейського служіння. Нехай з Вами завжди перебуває Верховний і Святійший Архиєрей Господь наш Ісус Христос і Пресвята Владичиця наша Діва Марія.

Іс полла еті, Деспота, Ваше Преосвященство!

 

 
 

Рекомендуємо відвідати