14 вересня 2015

Напередодні 15-ої неділі після П'ятидесятниці єпископ Митрофан співслужив Святійшому Патріарху Філарету за всенічним бдінням у Покровському соборі Львова

12 вересня 2015 року, напередодні неділі 15-ої після П'ятидесятниці, в рамках триденного Першосвятительського візиту до Львівської єпархії, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив всенічне бдіння в кафедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Львова.

На соборному подвір'ї віряни зустрічали Предстоятеля з короваєм та квітами.

У притворі храму Святійшого Патріарха Філарета вітальним словом зустрічав ключар собору протоієрей Павло Кочкодан.

За богослужінням Предстоятелю співслужив очільник Львівської єпархії митрополит Львівський і Сокальський Димитрій та запрошені ієрархи: архієпископи Рівненський і Острозький Іларіон та Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор, єпископи Харківський і Богодухівський Митрофан, Запорізький і Мелітопольський Фотій, Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, Володимир-Волинський Матфей, вікарій Волинської єпархії.

За богослужінням молилися Герой України академік Ігор Юхновський з правнуком, директор Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка Василій Кметь, голова Управління внутрішньої політики Львівської міської ради Євген Бойко.

Співи всенічного бдіння виконував змішаний архієрейський хор Покровського собору (регент - Марія Валько). У повному складі за богослужінням молилися студенти Львівської духовної школи.

Після полієлею Предстоятель помазав учасників богослужіння благословенним єлеєм.

Після завершення богослужіння Патріарх Філарет у супроводі митрополита Димитрія оглянув облаштовані приміщення Львівського єпархіального управління, освячення якого Святійший Владика особисто звершив під час Першосвятительського візиту до Львівської єпархії у 2013 році.

cerkva.info

 
 

Рекомендуємо відвідати