10 жовтня 2015

130-річчя храму святого апостола і євангелиста Іоана Богослова

9 жовтня 2015 року, у день пам’яті святого апостола і євангелиста Іоана Богослова 130-річний ювілій відзначила парафія св. ап. Іоана Богослова м. Харкова.

З цієї нагоди у місцевому храмі було звершено святкове богослужіння, яке очолив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

На паперті храму архіпастиря зустріли прихожани, котрі привітали владик віршами та запашним короваєм.

Його Преосвященству співслужили: єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, настоятель храму прот. Віктор Маринчак та духовенство.

Під час Малого входу єпископ Митрофан, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, підніс до сану протоієрея священика Геннадія Рохманійко.

В цей святковий день храм був наповнений великою кількістю вірян, значна кількість яких прийняли Святе Таїнство Сповіді та Причастя Тіла і Крови Господньої, серед них представники обласної та міської влади. 

За богослужінням повчальну проповідь виголосив єпископ Фотій.

Після Божественної літургії відбувся хресний хід навколо храму з читанням Євангелія та окропленням вірян освяченою водою.

З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, єпископ Симеон вручив Орден святого князя Володимира Великого ІІІ ступеня Правлячому Архієрею.

Насамкінець владика Митрофан вручив високі церковні нагороди - орден Христа Спасителя прот. Віктору Маринчаку - настоятелю храму, орден святого великомученика Георгія Побідоносця Микиті Маринчаку - регенту хору, Патріарші й Архієрейські благословенні грамоти та привітав всіх присутніх з храмовим святом..

Завершилось святкове  богослужіння уставним многоліттям.

 
 

Рекомендуємо відвідати