11 грудня 2015

Відбувся форум керівників єпархіальних відділів у справах молоді

9 грудня 2015 року з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Синодальним Управлінням у справах молоді було проведено форум керівників єпархіальних відділів у справах молоді УПЦ Київського Патріархату, який проходив у стінах Київської православної богословської академії.

Форум відбувся під керівництвом архімандрита Макарія (Папіша) голови Синодального Управління у справах молоді УПЦ КП.

Участь у форумі взяли представники наступних єпархій:

Волинська єпархія – прот. Юрій Близнюк, керівник єпархіального відділу у справах молоді та прот. Петро Стеблина, помічник керівника єпархіального відділу у справах молоді;? Дніпропетровсько-Криворізька єпархія – прот. Ярослав Малерик, керівник єпархіального відділу у справах молоді;? Дрогобицько-Самбірська єпархія – прот. Ігор Ткачів, керівник єпархіального відділу у справах молоді;? Житомирська єпархія – Оксана Голомах, помічник завуча Духовної молодіжної школи;? Закарпатська єпархія – прот. Андрій Кравчук, керівник єпархіального відділу у справах молоді;? Запорізька єпархія – прот. Ігор Бащій, керівник єпархіального відділу у справах молоді.? Кіровоградська єпархія – ієрей Іван Шубин, керівник єпархіального відділу у справах молоді;? Коломийська єпархія – ієрей Ігор Івасютин, керівник єпархіального відділу у справах молоді;? Миколаївська Богоявленська єпархія – прот.Василь Мазурик, керівник єпархіального відділу у справах молоді;? Одесько-Балтська єпархія – прот. Михаїл Щерба, керівник єпархіального відділу у справах молоді;? Полтавська єпархія – диякон Андрій Орловський, керівник єпархіального відділу у справах молоді;? Рівненська єпархія – прот. Валентин Гордіюк, керівник єпархіального відділу у справах молоді;? Сумська єпархія – ієрей Вадим Поліщук, керівник єпархіального відділу у справах молоді;? Тернопільська єпархія – прот. Вадим Криворучко, керівник єпархіального відділу у справах молоді;? Харківська єпархія – ієрей Віталій Стефаник, керівник єпархіального відділу у справах молоді;? Хмельницька єпархія – прот. Миколай Катрич, керівник єпархіального відділу у справах молоді;? Черкаська єпархія – ієрей Василь Паплик керівник єпархіального відділу у справах молоді та ієрей Володимир Педько, відповідальний за табори та роботу з громадськими організаціями.

Відкриття форуму почалося зі спільної молитви. Після молитви і реєстрації учасників до присутніх з вступним словом звернувся архімандрит Макарій (Папіш) окресливши мету та завдання даного форуму.

Метою проведення форуму було підведення підсумків діяльності Синодального Управління у справах молоді за 2015 рік, планування роботи на наступний 2016 рік та обговорення актуальних питань, які виникають під час роботи з молоддю в єпархіях нашої Церкви.

Учасники форуму торкнулися нагальних проблем, які несуть шкідливий вплив на сучасну молодь. Серед них проблеми, які виникають у світі нових технологій, комп’ютеризації, інтернету, віртуального світу, що негативно відбивається на духовному житті молоді. Крім того, не оминули питання іновірувань, сект, та інших культів та нетрадиційних релігійних практик, які на фоні катехітизаторської та місіонерської байдужості викрадають молодь із православ’я. Після дискусій було запропоновано теми для обговорення на Всеукраїнському з’їзді православної молоді: «Вплив іновірувань на православну молодь», «Молодь у вирі світових релігій», «Духовні небезпеки віртуального світу», «Шкідливий вплив комп’ютера на розвиток дітей», «Вплив сучасного світу на духовно моральний розвиток молоді», «Православна байдужість. Хрещення не означає воцерковленість», «Духовні основи православної сім’ї».

Плодом даного форуму став попередній план заходів на наступний рік, а саме:
- 20 – 21 лютого 2016 р. проведення Всеукраїнського з’їзду православної молоді м. Київ.

- Проведення літніх таборів :

З 14 – 29 червня 2016 р. всеукраїнський дитячий православний табір 1-зміна м. Київ.

З 1 – 15 липня 2016 р. всеукраїнський дитячий православний табір 2-зміна м. Київ.

З 18 – 25 липня всеукраїнський молодіжний православний табір хутір Вірля, Тернопільська область

Перша половина серпня табір для молодих сімей на Азовському морі.

- 28 липня участь молоді у загально-церковному святкуванні Дня хрещення Русі у день пам’яті св. князя Володимира м. Київ.
Під час проведення форуму усі присутні обмінювалися власним досвідом проведення таборів, організації недільних шкіл та роботи із молоддю в єпархіях нашої Церкви.

На останок голова Управління подякував усім присутнім за активну участь у форумі і за клопітку роботу із молоддю.

Усі учасники форуму вдячні ректору Київської православної богословської академії Патріаршому наміснику Високопреосвященнійшому владиці Епіфанію, митрополиту Переяслав Хмельницькому і Бориспільському за тепле прийняття.

Після обідньої перерви усі присутні вирушили на Труханівський острів у місті Києві де знаходиться «Труханівська січ», для того щоб поближче ознайомитися з місцем проведення дитячих та молодіжних таборів. Незважаючи на погодні умови усі долучилися до козацького побуту, занурились в історію українського козацтва, яка неповторно звучала із уст сучасних козаків.

«Пан на пана не працює» один із законів січі, який стосувався і кожного з присутніх. Приготувавши козацькі страви та зігрівшись біля вогнища учасники залишились на січі для ночівлі, тим самим доторкнулись до тієї атмосфери, в якій виховується дух самостійності і лідерства, дух патріотизму і любові, дух свободи і незалежності – дух, який так необхідний для справжнього росту наших дітей і молоді.

Завершилась зустріч спільною молитвою.

cerkva.info

 
 

Рекомендуємо відвідати