12 травня 2016

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан відвідав урочисту Академію з нагоди Патріаршого ювілею

12 травня 2016 року в Національному палаці мистецтв "Україна" відбулася урочиста Академія з нагоди ювілею - 50-ліття служіння Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на Київській архієрейській кафедрі.

Зал Палацу "Україна", що вміщає понад три тисячі глядачів, був заповнений – привітати Святійшого Патріарха Філарета з ювілеєм прибули Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, єпископат Української Православної Церкви Київського Патріархату, духовенство та миряни, члени Уряду, народні депутати, очільники та представники Церков і релігійних організацій, голови обласних, районних та міських державних адміністрацій, представники наукової та творчої інтелігенції, воїни Збройних Сил і Національної гвардії, політичні та громадські діячі з усієї України

Урочисте дійство розпочалося зі співу тропаря свята Пасхи "Христос Воскрес". На сцені Палацу "Україна" Святійшого Патріарха Філарета з ювілеєм привітав Президент України Петро Порошенко, який високо оцінив архіпастирське служіння Патріарха, висловив глибоку вдячність йому за молитви, жертовне служіння Богу і українському народу. "Дозвольте побажати Вам міцного здоров’я, довголіття, успіхів на пастирській ниві. А головне: щоб Ви і весь українській народ якомога швидше побачили реалізацію головної справи Вашого життя – Української Єдиної Помісної Незалежної Православної Церкви, визнаної Вселенським Православ'ям" - відзначив у своєму привітанні Президент України. Голова Держави також попросив у Патріарха молитов і благословення для себе: "Прошу, Ваша Святосте, і для себе Вашого благословення на свої труди в якості Президента і Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України".

Від імені повноти Української Православної Церкви Київського Патріархату Предстоятеля привітали члени Священного Синоду. Святкову адресу оголосив Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній. З нагоди ювілею, за виключні заслуги з відродження духовності в Україні, утвердження Помісної Української Православної Церкви, за багатолітню невтомну працю на ниві служіння Церкві та Україні Святійшого Патріарха Філарета було відзначено особливою найвищою церковною нагородою - Великим Хрестом ордена Святого рівноапостольного князя Володимира.

 
 

Рекомендуємо відвідати