25 червня 2016

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан відвідав Військову частину 3017 м.Харкова, де відбулося складання Військової присяги

Громадяни України, які призвані або добровільно вступили на військову службу, приймають Військову присягу на вірність народу України, її складають в урочистій обстановці, зі зброєю в руках, біля Бойового прапора військової частини, перед строєм командирів і воїнів. 

Саме таку урочисту подію, 25 червня 2016 року, відвідав керуючий Харківською єпархією єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан. 

Завмерши в урочистому строю, новобранці уважно слухали щирі напуття і побажання. Настала незабутня мить: солдати, чітко карбуючи крок, один за одним виходили на середину плацу до прийняття Військової присяги. Стримуючи хвилювання, вони давали клятву на вірність народу України та державі. Звучали прості, але сповнені глибокого змісту слова…

Владика Митрофан благословив молодих воїнів на ратну працю: «Військова служба – нелегка і відповідальна. Бажаю, щоб ви зміцнилися духовно та тілесно, а набуті досвід і знання стали вам у пригоді в майбутньому. Бажаю зустріти вірних і надійних друзів, із честю та гідністю виконувати свій військовий обов'язок. Закликаю на вас Боже благословення та бажаю благодаті Духа Святого». Після цього окропив усіх присутніх освяченою водою.

 
 

Рекомендуємо відвідати