21 серпня 2016

Архієрейське богослужіння у неділю 9-ту після Пʼятидесятниці

21 серпня 2016 року у неділю 9-ту після Пʼятидесятниці у храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона м.Харкова, вул.Танкопія, 8а було звершено Божественну літургію .

У співслужінні кліриків єпархії богослужіння очолив правлячий архієрей, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

  Для того, щоб подолати мирські спокуси, щоб заспокоїти бурхливе наше життя, ще більше укріпити нашу віру, Церква у неділю 9 -ту після П'ятидесятниці пропонує повчальне євангельське читання про те, як Спаситель спас потопаючого у воді апостола Петра.

    Коли Ісус Христос ішов до учеників по морю, то вони подумали, що бачать привид і полякались. Але Господь промовив до них і вони почули голос Свого Вчителя. Тоді апостол Петро сказав до Спасителя: "Господи! Якщо це Ти, звели мені прийти до Тебе по воді" В цих словах апостола пролунала тверда віра в Ісуса, як в Істинного Бога. Господь сказав до апостола прийти, але його маловір'я призвело до того, що він почав тонути. Тоді, коли його віра перемагала, він сміливо йшов по воді, як по сухому, і тільки тоді, як в серце закрався сумнів, він почав тонути. Господь простягнув йому руку і витягнув із води.

    Ця євангельська розповідь укріпляє нас вірою в тому, що Господь наш Ісус Христос завжди є біля нас і готовий простягти нам руку помочі в хвилини нашого маловірства. Ми повинні повсякчасно зміцнювати нашу віру, щоб не потонути у бурхливому морі нашого життя. Всі ми немічні духовно і наша віра є слабкою, але незважаючи на це ми повинні працювати над тим, щоб збагатити і укріпити свою віру.

По завершенні Божественної літургії ,архіпастир привітав присутніх богомольців із недільним днем та закликав на усіх Боже благословіння.

 
 

Рекомендуємо відвідати