23 серпня 2016

У Харкові відбулася церемонія вшанування Державного Прапора України

23 серпня  єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан взяв участь у церемонії підняття Державного Прапора України.

В урочистому заході на честь Дня Державного Прапора України також взяло участь керівництво ХОДА та обласної ради, представники міської влади, Національної поліції України, військові, ветерани АТО та громадськість.

Державний прапор підняли на найвищому флагштоці міста, що розташований на проспекті Незалежності.

Згідно з Указом Президента України, з 23 серпня 2004 року наша країна відзначає День Державного Прапора.

Державний прапор України — стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

Жовтий (золотий) і синій кольори використовувалися на гербі Руського королівства 14 століття. Вони також вживалися на гербах руських земель, князів, шляхти і міст середньовіччя і раннього нового часу.

У 18 столітті козацькі прапори Війська Запорозького часто вироблялися з синього полотнища із лицарем у золотих чи червлених шатах, із золотим орнаментом та арматурою. 1848 року українці Галичини використовували синьо-жовтий стяг як національний прапор.

В 1917-1921 роках, під час української революції, цей стяг був державним прапором Української Народної Республіки й Української Держави.

1991 року, після розвалу СРСР, цей прапор де-факто використовувався як державний стяг незалежної України.

18 вересня 1991 року Президія Верховної Ради України юридично закріпила за синьо-жовтим біколором статус офіційного прапора країни.

 
 

Рекомендуємо відвідати