1 вересня 2016

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан благословив студентів Національного технічного університету "ХПІ".

31 серпня на території навчального містечка Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» пройшло урочисте свято посвячення у студенти.

Більше 2000 першокурсників у цьому році стали студентами Політеху. Святкова програма почалася з урочистої ходи представників факультетів університету головною алеєю.

«НТУ «ХПІ» відповідає всім сучасним світовим стандартам, Вам належить продовжувати славетні традиції Політеху, які склалися за його більш ніж 130-річну історію. У цьому університеті навчалися або працювали такі видатні вчені як Ляпунов, Ландау, Рвачов, Підгорний, Бережний і багато інших», — звернувся до першокурсників ректор НТУ «ХПІ», професор Євген Сокол.

Всі почесні гості свята: єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, виконуюча обов'язки голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, директор департаменту освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев, почесний доктор НТУ «ХПІ», голова Північно-Східного наукового центру НАН і МОН України, академік Володимир Семиноженко, перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов звернулися з вітальним словом до студентів та викладачів Політеху.

На завершення до молодого покоління та їхніх батьків, викладчів та інших численних гостей звернувся Владика Митрофан, він наголосив на тому, що здобуваючи знання, не потрібно забувати зберігати в серці любов до Бога, ближнього, держави та побажав Божої допомоги у всіх добрих справах. 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати