19 вересня 2016

Єпископ Митрофан співслужив Святійшому Патріарху Філарету у Києво-Михайлівському Видубицькому монастирі в день храмового свята

19 вересня – спомин чуда святого архистратига Михаїла в Хонах. Цього дня Михайлівський Видубицький чоловічий монастир міста Києва святкує своє престольне свято – древній храм цієї чернечої обителі названий на честь святого архистратига Божого Михаїла.

У день храмового свята древню обитель столиці відвідав Священноархимандрит монастиря - Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. 

Під час Божественної літургії Святійшому Патріарху співслужили намісник Видубицького Михайлівського монастиря митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Васильківський Лаврентій, а також численне духовенство.

Після заамвонної молитви Святійший Патріарх Філарет звернувся до пастви зі словом проповіді та вітанням з нагоди храмового свята.

Після хресного ходу відбулося освячення пам’ятного монументу святому архістратигу Божому Михаїлу.

 
 

Рекомендуємо відвідати