15 жовтня 2016

Єпископ Митрофан співслужив Святійшому Патріарху Філарету в м.Липова Долина на Сумщині

15 жовтня 2016 року до Сумської області з архіпастирським візитом завітав Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Біля Свято-Троїцького козацького храму в місті Липова Долина Святійшого Патріарха Філарета короваєм та квітами зустрічала численна громада віруючих, котрі прибули на свято, щоб помолитися разом із своїм Патріархом.

Богослужіння розпочалось з освячення престолу Свято-Троїцького храму. Святійшому Владиці співслужили: митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, єпископ Луганський і Старобільський Афанасій, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан та духовенство Сумської єпархії.

Наприкінці Божественної літургії Патріарх Філарет виголосив величну проповідь на євангельську тему, наголосивши на тому, що українці повинні перемагати зло добром і любов’ю. Особливу увагу Святійший Патріарх акцентував на важливості духовно-патріотичного виховання молоді та наголосив, що український народ проявив небувалу мужність і жертовність, захищаючи віру й Батьківщину. Святійший навів приклади героїзму наших воїнів та волонтерів, які вони проявили у час великих негараздів для нашої держави, коли Україна потерпає від нашестя ворога-агресора.

Після проповіді Патріарх нагородив вищими церковними відзнаками будівничих, меценатів, воїнів та волонтерів. Нагороджений Орденом святого великомученика Юрія Переможця також і настоятель Свято-Троїцького храму протоієрей Богдан Ільків, який в 2005 році розпочав побудову цього храму на місці колись зруйнованого козацького собору.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати