24 жовтня 2016

Очільник єпархії взяв участь у святкуванні 21 річниці Патріаршої інтронізації

22 жовтня 2016 року Українська Православна Церква Київського Патріархату відзначила 21-ту річницю інтронізації свого Предстоятеля - Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

23 жовтня зранку у Володимирському соборі відбулася урочиста Божественна літургія. Як і напередодні, Предстоятелю співслужив єпископат Церкви і численне духовенство Києва та інших єпархії України.

Під час літургії Святійший Владика рукоположив у дияконський сан іподиякона Миколу Лоя.

Під час причастя духовенства до вірних зі словом звернувся секретар Священного Синоду, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій. Владика підніс Богу подяку за Його дари до нашої Церкви та всієї пастви: “Якщо згадаємо ті давні роки, то Церква наша була подібна до плачучих і ридаючих, які йшли хоронити єдиного сина вдови, про що ми чули сьогодні в Євангельському читанні. Але Господь доторкнувся до нашої Церкви. Господь відкрив Свою волю, ласку і милість, і підняв нас з цього ложа, воскресивши до служіння Українському Народу, поставивши нам правдивого Архіпастиря, правдивого світильника й служителя, який є дійсним Патріархом, котрий веде нас шляхом правди, настановляючи не тільки своїми словами, а й своїм життям. У сьогоднішній день ми будемо ще і ще раз підносити молитви, щоби Господь оберігав нашого Патріарха, зміцнював нашу Церкву, зміцнював усіх нас – єпископів, священиків і всіх вірних – у творенні правди й у виконанні заповідей».

Наприкінці літургії було звершено подячний молебень, який очолив Предстоятель Церкви. Завершуючи молебень, Святійший Владика помолився з духовенством та вірними до Всевишнього Бога про визволення України від ворогів.

Після святкового богослужіння Патріарха Філарета від імені Священного Синоду та всієї повноти Київського Патріархату привітав Патріарший намісник, ректор Київської православної богословської академії, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній.

Козацьким многоліттям Святійшого Владику привітали Патріаший хор, кліросний хор Володимирського собору та хор Київської православної богословської академії, які прикрасили цього дня богослужіння своїм співом.

Також протягом дня до резиденції Святійшого Патріарха приходили численні гості з вітаннями та побажаннями Предстоятелю Української Церкви многолітня.

 
 

Рекомендуємо відвідати