9 листопада 2016

Владика Митрофан відвідав Дніпровську єпархію в день пам'яті небесного покровителя Дніпровської духовної семінарії

09 листопада 2016 року Дніпровська духовна семінарія УПЦ Київського Патріархату відзначила Актовий день на честь свого небесного покровителя – преподобного Нестора Літописця.

Урочистості розпочалися 08 листопада 2016 року з Всенічного бдіння та 09 листопада —  Божественної Літургії свт. Іоана Золотоустого  у семінарському храмі святих первоверховних апостолів Петра і Павла.

Богослужіння очолив єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, участь брали викладачі нашого навчального закладу та духовенства єпархії, які допомагали у розбудові Дніпропетровської духовної семінарії.

На свято також були запрошені: єпископ Запоріжзький і Мелітопольський Фотій, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан та гості з Київської православної богословської академії, Львівської православної богословської академії, Волинської православної богословської академії та інших.

Після Божественної літургії  усі зібралися у середній частині семінарського храму, де відбулося урочисте засідання з нагоди празника.

Владика Митрофан виступив з вітальним словом перед представниками духовно-навчальних закладів та побажав успіхів у розбудові Дніпровської духовної семінарії та українського православ'я.

Завершилися урочистості многоліттям.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати