19 грудня 2016

Вифлеємський вогонь прибув в Харківську єпархію УПЦ Київського Патріархату

Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Вифлеємський Вогонь, котрий символізує тепло, мир, злагоду і сподівання, Україною поширюють пластуни. Вогонь передають від міста до міста й заносять у церкви, державні установи, школи, сиротинці, лікарні.

В сьогоднішній святковий день, коли Православна Церква святкує пам’ять святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських чудотворця, члени Пласту м.Харкова завітали до храму святого великомученика і цілителя Пантелеймона, де на святковому Богослужіння передали священне сяйво храму. Віряни запалили свої лампадки та понесли Вогонь Миру по своїх домівках.

У скаутському поясненні – палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність. Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Рівночасно цей промінчик - це солідарність зі всіма, хто є далеко, солідарність з убогими, поєднання з Христом, котрий народився в убогості. Ще у XII столітті один учасник христових походів привіз це світло з Вифлеєму, як дар для своєї родини і близьких, як символ найбільшого Добра.

«Для нас це велика честь прийняти цей вогонь для Харківської єпархії, але я би дуже хотів, щоби в  ті дні всі пам’ятали про цей вогонь, який має бути в нашому серці. Що він має бути чистий, має бути дуже відкритий на добро, на добрі справи. І ось цей час перед народженням маленького Ісусика — це є прекрасна можливість очистити свої думки і зробити ще дуже багато добрих діл», — зазначив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

Джерело: Високий замок online — http://wz.lviv.ua/ukraine/189313-plastuny-peredaly-mistu-vyfleiemskyi-vohon-myru

 

 
 

Рекомендуємо відвідати