25 грудня 2016

Архієрейське богослужіння у неділю 27-му після П'ятидесятниці

25 грудня, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого в храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона м.Харкова, вул.Танкопія, 8а.

Його преосвященству співслужили: настоятель храму протоієрей Григорій Стасюк, ієрей Олександр Маренич, ієрей Юрій Боратинець, ієрей Ігор Маяк, диякон Василій Леп'як.

Перед Різдвом Христовим встановлені особливі святкування старозавітним святим - неділя праотців і отців. Також сьогодні Православна Церква згадує святителя Спиридона Триміфунтського - ранньо-християнського святого та чудотворця, єпископа міста Триміфунт. За свідченням церковних істориків, святитель Спиридон в 325 році брав участь у діяннях І Вселенського собору.

Звершуючи пам’ять чесних праотців Свята Церква повчає нас, щоб ми, в очікуванні великого дня Різдва Христового, роздумували про віру та життя святих праотців і, наслідуючи їх, готували себе, за їхнім прикладом, достойно зустріти грядущого з Небес Господа, прикрашали душу свою їхніми чеснотами, щоб завчасно бути готовими у великий день Різдва нашого Спасителя достойно зустріти Його зі світильниками віри і з єлеєм добрих справ, з твердою надією на життя вічне, зі світлим і радісним лицем чистоти і непорочності. 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати