23 грудня 2016

Харків прощався із загиблим Героєм - В'ячеславом Жилою

У п’ятницю, 23 грудня, на Безлюдівському кладовищі №18 міста Харків із військовими почестями був похований В’ячеслав Жила – учасник АТО, який загинув на Донеччині ще наприкінці 2014 року.

На фронт 41-річний Жила пішов з Майдану. Був одним із перших волонтерів, які возили допомогу на передову.

Група Жили потрапила в засідку під Новоазовськом два роки тому. Відтоді родина та друзі вважали В’ячеслава зниклим безвісти і робили все, щоб знайти бійця.

Весь цей час тіло загиблого воїна перебувало в одному з донецьких моргів. З Донецька його передали в Дніпро. Встановити його особу вдалося завдяки експертизі ДНК.

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив чин похорону Героя.

Після відспівування, владика  звернувся до всіх присутніх із закликом до молитви за спочилого: «В'ячеслав загинув як Герой, як справжній християнин, він віддав життя за волю, за честь, за справедливість. Пам'ятайте його, моліться за його душу Богу».

У Харкові у військовослужбовця залишилися 8-річний син і дружина. Після смерті чоловіка вона також пішла на фронт - парамедиком в складі 92-ї бригади.

Поховали В'ячеслава Жилу на Алеї слави кладовища міста. Як воїну, що загинув, захищаючи Батьківщину, йому були віддані військові почесті — салют зі стрілецької зброї.

Вічна пам'ять і слава Герою України!

 
 

Рекомендуємо відвідати