7 січня 2017

Преосвященний єпископ Митрофан очолив богослужіння з нагоди Різдва Христового

7 січня 2017 року, в день свята Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Божественну літургію в храмі на честь Володимирської ікони Божої Матері м.Харкова, вул. Немишлянська, 70а.

Його преосвященству співслужили: настоятель храму ієрей Михаїл Лівіцький, духовенство храму та єпархії.

Після євангельського читання єпископ Митрофан виголосив Різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до архіпастирів, пастирів, чернецтва і всіх вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату.

За богослужінням молились заступник голови ХОДА Бабичев А.В.,начальник сектора у справах релігій Чернявська О.Ю.,депутати міської ради Полозков В.Д. та Ракич І.В., депутат харківської обласної ради Бідняк Т.В.,голова обласної спілки ветеранів АТО Сергієв О.С.,директор департаменту культури ХОДА Яцина О.А. та волонтери. 

В цей святковий день храм був наповнений великою кількістю вірян, значна кількість яких прийняли Святе Таїнство Сповіді та Причастя Тіла і Крови Господньої. Особливо приємно було бачити велику кількість дітей, котрі приступали до святого Причастя.

Привітати владику Митрофана, духовенство та віруючих з Різдвом Христовим до храму прибув священик РКЦ отець Григорій Семенков.

Потім відбувся святковий різдвяний виступ харківських пластунів. Діти співали, ставили вертепні сценки, розповідали вірші, вінчували та колядували.

Подивитися на дитячі вітання та таланти зібралося доволі багато бажаючих. Радість та посмішка на обличчях батьків, захоплення викладачів та вихователів, все це робило свято більш веселішим і величнішим. Протягом години діти, славлячи народжене Богонемовля, заповнювали серця присутніх благодатною та зігріваючою атмосферою.

По закінченні виступу владика Митрофан подякував вихованцям за чудове свято, батькам за їх допомогу, а також роздав діткам різдвяні подарунки.

 
 

Рекомендуємо відвідати