14 січня 2017

Архієрейське богослужіння в день свята Обрізання Господнього

14 січня 2017 року, Свята Православна Церква святкує величне свято Обрізання Господнє. Також в цей день вшановується пам’ять святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської, а також святителя Петра Могили, митрополита Київського і Галицького, та всієї Руси. 

В день свята, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив святкову Божественну літургію Василія Великого в храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона м.Харкова, вул.Танкопія, 8а.

Його Преосвященству співслужили: настоятель храму протоієрей Григорій Стасюк та духовенство єпархії.

На малому вході єпископ Митрофан нагородив правом носіння камилавки ієрея Ігора Маяка, який очолює Відділ соціального служіння єпархії.

Особливістю святкового богослужіння в цей день також стала ієрейська хіротонія, котру владика Митрофан  звершив над дияконом Василієм Леп'яком. 

З нагоди такого свята Владика привітав отця Василія із знаменною подією в житті, а також побажав йому Божої допомоги в пастирському сліжунні на ниві Христовій.

Після відпусту Літургії отець Григорій звернувся до віруючих зі словом повчання: "Дорогі браття і сестри! Своїм обрізанням Спаситель почав страждання за нас і споживання тієї чаші, яку Він мав випити до кінця, коли, висячи на хресті, промовив: «Звершилось!» (Ін. 19: 30). Життя людське, наповнене трудами, подібне до дня, в якому ранок схожий на народження, а вечір – на кончину. Отже, з ранку, з самого дитинства, з пелен, Христос, виходить на Своє служіння. Що ж творить нам Господь? Наше спасіння. Саме тому, ми теж повинні з молодих років вести духовну працю, відсікати душевні і тілесні пристрасті, щоб вчинити свої тіла і душі храмом Бога живого. А поряд з цим ми на прикладі Ісуса Христа повинні виконувати і свято берегти всі церковні закони, щоб таким чином досягнути спасіння і життя вічного."

Святкове Богослужіння завершилося співом колядок та щедрівок.

 
 

Рекомендуємо відвідати