23 січня 2017

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан прийняв участь у засіданні Священного Синоду 22-23 січня 2017 року

ЖУРНАЛ № 1

ЗАСІДАННЯ СВЯЩЕННОГО СИНОДУ
УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

від 22-23 січня 2017 року під головуванням
Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України ФІЛАРЕТА

МАЛИ МІРКУВАННЯ:

Про стан справ у Житомирській єпархії.

УХВАЛИЛИ:

1. Преосвященного Ізяслава, архієпископа Житомирського і Овруцького, звільнити від управління Житомирською єпархією та почислити на спокій. Подякувати преосвященному архієпископу Ізяславу (Карзі) за понесені труди.

2. Преосвященного архієпископа Ізяслава (Каргу) призначити настоятелем Свято-Духівського чоловічого монастиря Житомирської єпархії.

ЖУРНАЛ № 2

МАЛИ МІРКУВАННЯ:

Про заміщення вакантної Житомирської єпархії.

УХВАЛИЛИ:

Призначити єпископом Житомирським і Овруцьким, керуючим Житомирською єпархією, архімандрита Паїсія (Кухарчука), насельника Михайлівського Золотоверхого монастиря м. Києва, клірика Київської єпархії, після його архієрейської хіротонії.

Наречення і хіротонію архімандрита Паїсія (Кухарчука) на єпископа Житомирського і Овруцького здійснити в м. Києві.

ЖУРНАЛ № 3

МАЛИ МІРКУВАННЯ:

Про утворення Володимир-Волинської єпархії.

УХВАЛИЛИ:

1. Утворити у складі Української Православної Церкви Київського Патріархату Володимир-Волинську єпархію, включивши до неї наступні райони Волинської області: Володимир-Волинський, Іваничівський, Локачинський, Любомльський, Турійський, Шацький.

2. У зв’язку з утворенням Володимир-Волинської єпархії визначити, що до складу Волинської єпархії входять наступні райони Волинської області: Горохівський, Камінь-Каширський, Ківерцівський, Ковельський, Луцький, Любешівський, Маневицький, Ратнівський, Рожищенський, Старовижівський.

3. Керуючому Володимир-Волинською єпархією мати титул «Володимир-Волинський і Турійський».

4. Прийняти Статут Управління Володимир-Волинської єпархії та направити його на реєстрацію до відповідних державних органів.

ЖУРНАЛ № 4

МАЛИ МІРКУВАННЯ:

Про заміщення утвореної Володимир-Волинської єпархії.

УХВАЛИЛИ:

Призначити преосвященного Матфея (Шевчука), єпископа Володимир-Волинського, єпископом Володимир-Волинським і Турійським, звільнивши його від обов’язків вікарія Волинської єпархії.

ЖУРНАЛ № 5

МАЛИ МІРКУВАННЯ:

Про проходження вищими духовними навчальними закладами Української Православної Церкви Київського Патріархату процедури ліцензування освітньої діяльності та акредитації освітніх програм за спеціальністю та в галузі знань «Богослів’я» відповідно до чинного законодавства України.

УХВАЛИЛИ:

1. Покласти на Синодальне управління у справах духовної освіти обов’язки загальної координації, допомоги та надання методичних рекомендацій вищим духовним навчальним закладам Української Православної Церкви Київського Патріархату у проходженні процедури ліцензування діяльності з надання освітніх послуг у сфері вищої освіти з підготовки фахівців на відповідних рівнях вищої освіти та акредитації освітніх програм за спеціальністю «Богослів’я» в галузі знань «Богослів’я» відповідно до чинного законодавства України.

2. Встановити, що вищі духовні навчальні заклади Української Православної Церкви Київського Патріархату проходять процедуру ліцензування діяльності з надання освітніх послуг у сфері вищої освіти з підготовки фахівців на відповідних рівнях вищої освіти та акредитації освітніх програм за спеціальністю «Богослів’я» в галузі знань «Богослів’я» лише після ухвалення Синодальним управлінням у справах духовної освіти висновку щодо відповідності чинному законодавству України кадрових і технологічних вимог щодо матеріально-технічного, навчально-методичного та інформаційного забезпечення освітньої діяльності, а також щодо відповідності навчальних планів і програм стандартам вищої освіти України. Вказаний висновок підлягає письмовому затвердженню Патріархом Київським і всієї Руси-України.

ЖУРНАЛ № 6

МАЛИ МІРКУВАННЯ:

Про порядок визнання в Українській Православній Церкві Київського Патріархату документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання в галузі знань та за спеціальністю «Богослів’я», виданих поза межами Української Православної Церкви Київського Патріархату.

ДОВІДКА:

Відповідно до Статуту про управління Української Православної Церкви Київського Патріархату (розділ IV, п. 7, підпункт «т») Патріарх Київський і всієї Руси-України «затверджує присудження вчених ступенів і звань».

УХВАЛИЛИ:

1. У зв’язку з істотним розширенням числа установ, які в Україні та закордоном видають документи про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання в галузі знань та за спеціальністю «Богослів’я», а також беручи до уваги процес державного визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, виданих вищими духовними навчальними закладами, для виконання приписів Статуту про управління Української Православної Церкви Київського Патріархату (розділ IV, п. 7, підпункт «т») – встановити, що всі документи про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання в галузі знань та за спеціальністю «Богослів’я», видані поза межами Української Православної Церкви Київського Патріархату після 26 червня 1992 року, підлягають визнанню в Українській Православній Церкві Київського Патріархату.

2. Отримані поза межами Української Православної Церкви Київського Патріархату після 26 червня 1992 р. та не визнані відповідним чином документи про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання в галузі знань та за спеціальністю «Богослів’я» – в Українській Православній Церкві Київського Патріархату не надають своїм власникам відповідних прав.

3. Встановити, що всі документи про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання в галузі знань та за спеціальністю «Богослів’я», видані поза межами Української Православної Церкви Київського Патріархату після 26 червня 1992 р., проходять процес визнання через Синодальне управління у справах духовної освіти. Рішення Синодального управління у справах духовної освіти щодо визнання подаються на затвердження Патріарху Київському і всієї Руси-України.

4. Доручити Синодальному управлінню у справах духовної освіти розробити, подати на затвердження Патріарху Київському і всієї Руси-України та опублікувати порядок визнання в Українській Православній Церкві Київського Патріархату документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання в галузі знань та за спеціальністю «Богослів’я», виданих поза межами Української Православної Церкви Київського Патріархату після 26 червня 1992 р.

ПАТРІАРХ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСИ-УКРАЇНИ ФІЛАРЕТ

МИТРОПОЛИТ ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ І БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ ЕПІФАНІЙ

МИТРОПОЛИТ ЛЬВІВСЬКИЙ І СОКАЛЬСЬКИЙ ДИМИТРІЙ

МИТРОПОЛИТ БІЛГОРОДСЬКИЙ І ОБОЯНСЬКИЙ ІОАСАФ

МИТРОПОЛИТ ЧЕРКАСЬКИЙ І ЧИГИРИНСЬКИЙ ІОАН

АРХІЄПИСКОП ДОНЕЦЬКИЙ І МАРІУПОЛЬСЬКИЙ СЕРГІЙ

АРХІЄПИСКОП РІВНЕНСЬКИЙ І ОСТРОЗЬКИЙ ІЛАРІОН

АРХІЄПИСКОП ЧЕРНІГІВСЬКИЙ І НІЖИНСЬКИЙ ЄВСТРАТІЙ

АРХІЄПИСКОП ВИШГОРОДСЬКИЙ АГАПІТ

АРХІЄПИСКОП ВІННИЦЬКИЙ І БРАЦЛАВСЬКИЙ МИХАЇЛ

ЄПИСКОП КОЛОМИЙСЬКИЙ І КОСІВСЬКИЙ ЮЛІАН

ЄПИСКОП ХАРКІВСЬКИЙ І БОГОДУХІВСЬКИЙ МИТРОФАН

 
 

Рекомендуємо відвідати