20 лютого 2017

Архієрейське богослужіння у Неділю м'ясопустну, про Страшний суд

19 лютого 2017 року єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Божественну літургію в храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона м.Харкова, вул.Танкопія, 8а.

Владиці Митрофану співслужили священики Харківської єпархії: протоієрей Григорій Стасюк, ієрей Олександр Маренич, ієрей Ігор Маяк та ієрей Василій Леп'як.

Цієї неділі починається останній тиждень перед Великим постом. Віряни, що сьогодні прийшли до храму, мали можливість послухати особливий уривок з Евангелія  “Син Людський прийде тієї години, що про неї ви і не думаєте” (Mф. 24. 44) . Він розповідає не про земне життя Ісуса христа або апостолів, а про життя загробне, про страшний суд, що, як ми віремо, чекає кожного з нас. Також, останній тиждень перед великим постом починає готувати православних християн до цього подвигу.

Під час літургії були піднесенні додаткові прохання про мир в Україні та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви. Також в цей день, коли згадується 3-тя річниця трагічних розстрілів учасників мирного протесту Революції гідності на Майдані, були піднесені заупокійні молитви у пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні.  

Насамкінець владика звернувся до присутніх у храмі з архіпастирським словом на тему  Євангельського читання та закликав на всіх Боже благословення. 

Завершилось святкове богослужіння уставним многоліттям.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати