5 березня 2017

Архієрейське богослужіння у неділю Торжества Православ'я

05 березня, в першу неділю Великого посту, Православна Церква вшановує Торжество Православ’я. Встановлення цього свята пов’язано з подіями Помісного Константинопольського собору, що був скликаний благочестивою імператрицею Феодорою для відновлення іконошанування у Візантійській імперії.

На згадку про цю важливу для християнського світу подію, щорічно в першу неділю Великого посту, Православна Церква урочисто відзначає відновлення іконошанування та перемогу над усіма єресями, які існували з самого початку християнства.

Цього дня єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан у Пантелеймонівському храмі м.Харкова очолив Божественну літургію свт. Василія Великого.

Його преосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Григорій Стасюк та духовенство єпархії

На запричасному стиху ієрей Олександр Маренич привітав віруючих із святом Торжества православ’я та звернувся до них із повчальним словом. Зокрема, отець сказав: «В житті православної людини є два шляхи: один – шлях життя, а другий - шлях гріха, а, отже, смерті. Навіть люди, котрі відвідують храм, беруть участь у богослужіннях, на жаль, ідуть і одним шляхом, і другим одночасно. А нам, хто уклав із Господом завіт спасіння, треба йти одним шляхом і шлях цей – покаяння і виправлення свого життя. Сказав Господь: «Якщо хочеш жити, то йди і більше не гріши»

По завершенні богослужіння було урочисто звершено молебний спів Торжества Православ’я – молебень про торжество православної віри і про наставляння на шлях істинний всіх, хто відпав від Православ’я. Під час молебню всі присутні у храмі проспівали Символ Віри і молилися про єдність Святої Православної Церкви..

 
 

Рекомендуємо відвідати