11 квітня 2017

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана

Боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним Харківської єпархії

Української Православної Церкви Київського Патріархату

 

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Христос Воскрес – і радіють ангели, Христос Воскрес – і веселяться люди, Христос Воскрес – і спасіння засяяло всьому світові: нині повалена і переможена смерть – цей страшний і до нині непереможний ворог роду людського.

Бог створив людину для життя але гріх вразив її смертю. І хоча багато перших людей жили століттями, хоча в історії були сильні мужі, які перемагали всіх супротивників, підкоряли собі цілі країни і народи, були й такі, що мудрістю своєю піднімалися над усіма, збагачувалися знаннями, відкривали  таємниці природи, але всі вони були безсилими перед лицем безжалісної смерті. І тільки Христос – Син Божий переміг її і воскрес, розірвавши її окови, тому що, по слову Апостола, смерть, «не могла втримати Його» (Діян. 2:24), як не зможе втримати й усіх, віруючих в Нього, про що свідчить і Святе Письмо. «Бог воскресив Господа, воскресить і нас силою Своєю» - пише Апостол Павло (1 Кор. 6:14) Той же Апостол свідчить, що Воскресіння Христове є наріжним каменем і основою християнства: «Якщо Христос не воскрес, то й віра наша марна» - пише він у одному зі своїх послань. Тому Пасха найбільше  і найрадісніше  свято, тому й закликає  сьогодні Православна Церква в усьому світі:  «В цей день, який створив Господь, зрадіймо і возвеселімось!».  Ця Пасхальна радість заповідана нам Самим Господом Ісусом Христом, коли Він, Воскреслий, явився жінкам мироносицям, що прийшли до Гробу, і сказав: «Радійте!»     (Мат. 28:9).

І сьогодні, коли минуло майже дві тисячі років з часу Воскресіння Христового, радість цієї преславної події відчувається у всьому християнському світі з такою ж силою, з якою відчувалась вона першими свідками Воскресіння Христового. Хоч ми не бачили тілесними очима Воскреслого Господа, проте, - і не бачивши Його радіємо високою духовною радістю. Сам Господь сказав нам на втіху «Блаженні ті, що не бачили й увірували» (Ін. 20.29). Так, ми віруємо, що Христос «дійсно воскрес»            (Лк. 24.34), що Він є Бог живий, істинний і всемогутній! Ми знаємо, що смерть вже не в змозі володіти нами, тому що Своїм Славним Воскресінням Господь дає нам впевненість у тому, що Він «воскресить і нас силою Своєю» (1 Кор. 6.14).

Возлюблені у Господі! Радість Світлого Христового Воскресіння хай вічно перебуває в нашому житті! Прагнення до Неба й Вічності хай завжди супроводжує всіх нас!

Закликаю Боже благословення на нашу Богом бережену Слобожанську землю і благочестивий народ, який у працях та подвигах живе на ній! Нехай Воскреслий Спаситель світу збереже вас від усякого зла, допоможе перебороти гріх та відділення від Бога, завжди подає Свою благодать та благословення і нехай Його любов завжди підкріплює кожного з вас у ваших добрих справах.

Молімо Спасителя та Пресвяту Богородицю про мир в Україні та усьому світі! Хай мир, Господнє світло та радість воскресіння Христового проникне в серце кожного громадянина України! Просімо Бога, щоб перестали свистіти кулі в повітрі, зриватися міни та гранати, щоб припинилося кровопролиття на наших землях. Бо Христос воскрес і ми усі воскреснемо, дай Господи, щоб це сталося у світлі Твого обличчя! Хай воскресне Україна до справжнього християнського життя!

Благословення Господнє на Вас!


 

ВОІСТИНУ ХРИСТОС ВОСКРЕС!


 


Пасха Христова

2017 рік
м. Харків


 

 
 

Рекомендуємо відвідати