2 червня 2017

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан взяв участь у заходах, присвячених першому випуску Дніпровської духовної семінарії

02 червня 2017р. відбулось урочисте богослужіння з нагоди закінчення навчального року у Дніпровській духовній семінарії та першого випуску.
 
Очолив молитву голова Синодального управління у справах духовної освіти, Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній.
 
Його Високопреосвященству співслужили: Високопреосвященнійший Іоасаф, митрополит Білгородський і Обоянський; Високопреосвященнійший Михаїл, митрополит Луцький і Волинський; Високопреосвященнійший Сергій, архієпископ Донецький і Маріупольський; Преосвященнійший Марк, єпископ Кропивницький і Голованівський, Преосвященнійший Симеон, єпископ Дніпровський і Криворізький; Преосвященнійший Афанасій, єпископ Луганськогий і Старобільський; Преосвященнійший Митрофан, єпископа Харківський і Богодухівський; Преосвященнійший Фотій, єпископ Запорізький і Мелітопольський.
 
Після молитви соборне духовенство звершило Подячний молебень та виголосили многоліття духовному наставнику семінарії, Його Святості, Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету, Преосвященним митрополитам, архієпископам, єпископам, викладачам, випускникам, студентам та фундаторам навчального закладу.
 
Далі, у Свято-Петро-Павлівському семінарському храмі відбувся урочистий Акт з нагоди свята.
 
Розпочав урочисту подію ректор навчального закладу протоієрей Сергій Нарольський.
 
З вітальним словом до присутніх звернувся голова Синодального управління у справах духовної освіти, Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, після якого вручив дипломи випускникам.
 
Після слів подяки нашого Архіпастиря усім фундаторам та присутнім присутні зробили спільну світлину.
 
Завершилась урочиста частина многоліттям духовному наставнику семінарії, Його Святості, Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету, Преосвященним митрополитам, архієпископам, єпископам, викладачам, випускникам, студентам та фундаторам навчального закладу.
 
 

Рекомендуємо відвідати