24 червня 2017

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан взяв участь у заходах, присвячених випуску у Волинській Православній Богословській Академії

22 червня 2017 року Божого відбулися святкування з нагоди випуску бакалаврів, магістрів богослів’я та регентів церковного хору регентського факультету Волинської Православної Богословської Академії (ВПБА).
 
Урочистості розпочалися із святкової Літургії у Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Луцьк. Божественну Літургію очолив митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній. Йому співслужили: митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, ректор ВПБА прот. Володимир Вакін, канцлер Волинської єпархії прот. Миколай Цап, професорсько-викладацький склад та випускники у священичому сані.
 
Після Божественної Літургії митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив подячний молебень.
 
Урочиста Академія розпочалася із вступного слова ректора ВПБА прот. Володимира Вакіна.
 
Із словами привітання від архієреїв виступив митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній. Також слова подяки від випускників богословського факультету та рентського відділення виголосили свящ. Роман Іваноньків та Тоцька Олеся.
 
Відповідний наказ ректора про присвоєння кваліфікації і видачу дипломів студентам-випускникам академії 2016–2017 навчального року зачитав секретар Вченої ради свящ. Владислав Фульмес. Опісля митрополит Луцький і Волинський Михаїл урочисто вручив випускникам дипломи та відзнаки духовної школи із персональним номером.
 
На завершення до випускників та всіх присутніх зі словами батьківської настанови звернувся митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який привітав випускників із святом та побажав впевнено триматися дороги, яку обрали.
 
Мажорною нотою святкувань став виступ хору регентського відділення та студента VI курсу ВПБА свящ. Романа Іваноньківа, який виконав власну музичну композицію.
 
 
 
 

Рекомендуємо відвідати