22 липня 2017

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан відвідав фестиваль «Гетьманська слава»

22 липня 2017 року єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан разом з архієпископом Полтавським і Кременчуцьким Федором та єпископом Запорізьким і Мелітопольським Фотієм взяли участь у Першому культурно-мистецькому фестивалі «Гетьманська слава», присвяченому 330-річчю обрання Івана Мазепи гетьманом України.
 
Масштабне дійство проходило у селищі Коломак на Харківщині.
 
Фестиваль «Гетьманська слава» зібрав тисячі гостей з Харківської та інших областей України. На головній сцені фестивалю виступили близько 50 творчих колективів, майже 20 районів Харківщини взяли участь у змаганнях козацьких куренів. Свої постановки гостям фестивалю представив козацький театр «Хортиця»-«Запорізькі козаки».
 
На площадці фестивалю працювала виставка-ярмарок народних майстрів, проводилися майстер-класи з народних ремесел. Також у рамках заходу відбулося відкриття виставки плакатів, які підготували студенти Харківської державної академії дизайну та мистецтв, працювала виставка-продаж книжкової продукції.
 
Але найголовнішою подією фестивалю стало відкриття пам’ятника гетьману Івану Мазепі. Єпископи та священство Харківської єпархії відслужили панахиду та освятили сам пам'ятник. З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета високими церковними нагородами були відзначені всі ті, хто долучився до зведення пам'ятника.
 
 
 

Рекомендуємо відвідати