22 серпня 2017

У Харкові вшанували пам'ять загиблих правоохоронців

  День пам’яті загиблих працівників ОВС проходить щороку 22 серпня у всіх містах України.
У цей скорботний день біля Палацу культури ГУНП в Харківській області зібралися рідні та колеги правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків, керівники правоохоронних органів, місцева влада, представники духовенства.
  З благословіння єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, священик Харківської єпархії протоієрей Григорій Стасюк відвідав даний захід.
З післявоєнних років до сьогодення на Харківщині загинули 64 працівники ОВС. Керівництво ГУНП не залишає без уваги родини, які втратили найрідніших людей. З ними постійно проводиться робота із соціального захисту, надається консультативна допомога юридичного характеру, члени цих сімей оздоровлюються в лікувальних закладах МВС, проходять лікування та профілактичні огляди, а діти мають можливість вступити до відомчих навчальних закладів. 
  Захід розпочався з панахиди у капличці Архистратига Михаїла. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали до підніжжя пам’ятника квіти. 
- 22 серпня ми згадуємо наших колег, які загинули під час виконання своїх обов’язків. Вони віддали своє життя заради миру та спокою громадян, – зазначив заступник начальника ГУНП в Харківській області В'ячеслав Давиденко. – Професія правоохоронця - одна з найбільш небезпечних у світі. Ваші рідні з честю протистояли злочинному світу, відстоювали Закон. Наш святий обов’язок – пам’ятати про загиблих, про їх подвиг, допомагати їх сім’ям. Ми не маємо права залишити членів родин наодинці з бідою і розділяємо вашу скорботу! Схиляємо голову перед світлою пам'яттю правоохоронців, які залишилися вірними присязі і віддали своє життя за безпеку громадян! 
  Колектив поліцейського театру «Діти майбутнього» виконав постанову на знак пошани до працівників ОВС, які до останньої хвилини свого життя були вірними обов’язку. Захід завершився поминальною вечерею.
 
 

Рекомендуємо відвідати