27 вересня 2017

Архієрейське богослужіння у день свята Воздвиження Хреста Господнього

27 вересня Свята Православна Церква святкує велике Дванадесяте свято - Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього. Це свято особливе тим, що свята Церква виносить святий Хрест, прибраний в осінні квіти, покладаючи його на тетраподі, б'ючи доземний поклін та співаючи: «Хресту Твоєму поклоняємось, Владико, і святе Воскресіння Твоє славимо!» свя­тий Хрест Господній — це вічно живий символ безконечної Божої любові, символ Христової жертви, символ перемоги над смертю і дияволом, символ нашого відкуплення і спасіння. Від часу смерті на Хресті Сина божого Хрест став із дерева ганьби деревом найбільшої слави, став ключем, що відкриває нам Небо і робить нас дітьми Божими.
 
З цієї нагоди, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив  Божественну літургію в храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона м.Харкова, вул.Танкопія, 8а.
 
Його преосвященству співслужили духовенство храму та єпархії.
 
На запричасному стиху з повчальним словом до віруючих звернувся настоятель храму протоієрей Григорій Стасюк, в якому розповів про значення свята та про важливість шанування Хреста Господнього.
 
Наприкінці Богослужіння владика Митрофан привітав присутніх з великим християнським святом, закликавши на всіх Боже благословення.
 
Після завершення богослужіння духовенство та віряни звершили поклоніння Чесному Хресту Господньому.
 
Хресту Твоєму поклоняємось Владико, і Святеє Воскресіння Твоє славимо!
 
Вітаємо причасників з прийняттям Святих Христових Тайн! Усіх православних християн щиро поздоровляємо зі святом Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього! Нехай Милостивий Господь подасть сил та терпіння кожному гідно нести свій власний хрест у житті та здобути Дари Царства Небесного!
 
 
 
 

Рекомендуємо відвідати