25 жовтня 2017

Владика Митрофан взяв участь у поминальних заходах, присвячених 5-ій річниці від дня смерті високопреосвященного митрополита Євсевія (Політила)

24 жовтня 2017 року, керуючий Харківською єпархією преосвященний єпископ Митрофан взяв участь у поминальних заходах, присвячених 5-ій річниці від дня смерті приснопам'ятного преосвященного митрополита Євсевія (Політила), які відбулись у м.Львові.
 
У цей день, в Академічному Свято-Іоано-Золотоустівському храмі Львівської Православної Богословської Академії владика Митрофан разом із Високопреосвященним Архієпископом Рівненським і Острозьким Іларіоном, Преосвященним єпископом Володимир-Волинським і Турійським Матфеєм співслужив під час заупокійної Божественної Літургії Високопреосвященному митрополиту Львівському і Сокальського Димитрію.
 
Після завершення Літургії була відслужена панахида, далі архієреї разом із духовнеством вирушили на Янівське кладовище м. Львова, де на могилі митрополита Євсевія звершивили заупокійну літію.
 
На завершення духовенство відбуло на поминальну трапезу на якій із подячним словом за вшанування світлої пам'яті митрополита Євсевія до присутніх звернувся, внук владики Євсевія, протоієрей Петро Політило, презентувавши видану книгу спогадів, автором якої є митрополит Євсевій - "Проповіді". Кожен присутній отримав у подарунок книгу.
 
 
 
 

Рекомендуємо відвідати