24 жовтня 2017

У день пам'яті Собору Волинських святих преосвященний Митрофан взяв участь у святкових заходах з нагоди 25-ліття відродження духовного навчального закладу ВПБА у м. Луцьку

У понеділок, 23 жовтня 2017 року Божого в день пам’яті Собору волинських святих у Волинській Православній Богословській Академії (ВПБА) були проведені святкові заходи з нагоди актового дня (дня небесних покровителів духовноговишу) та 25-ліття відродження духовного навчального закладу.

Божественну літургію у кафедральному храмі Святої Трійці в м. Луцьк очолив митрополит  Львівський і Сокальський Димитрій. Йому співслужили: митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, ректор ВПБА прот. Володимир Вакін, ректор Рівненської духовної семінарії (РДС) прот. Віталій Лотоцький, канцлер Волинської єпархії прот. Миколай Цап, представник Львівської Православної Богословської Академії (ЛПБА), філософо-теологічного факультету Чернівецького університету ім. Юрія Федьковича, викладачі та гості у священичому санію.

За богослужінням молилися численні віряни.

Опісля завершення Літургії відбулася урочиста посвята першокурсників. Студенти, які пройшли випробувальний термін, отримали благословення на носіння підрясника, склали присягу та урочисто отримали від адміністрації Академії студентські квитки та залікові книжки.
 
Далі в актовому залі ВПБА відбулась урочиста академія.
 
 
 
 

Рекомендуємо відвідати