25 грудня 2017

Вифлеємський вогонь прибув в Харківську єпархію УПЦ Київського Патріархату

Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.
 Вифлеємський Вогонь, котрий символізує тепло, мир, злагоду і сподівання, Україною поширюють пластуни. Вогонь передають від міста до міста й заносять у церкви, державні установи, школи, сиротинці, лікарні.

22 грудня 2017 року, члени Пласту м.Харкова завітали до храму Успіння Пресвятої Богородиці РКЦ де передали священне сяйво храму. Віряни запалили свої лампадки та понесли Вогонь Миру по своїх домівках.

У скаутському поясненні – палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність. Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Рівночасно цей промінчик - це солідарність зі всіма, хто є далеко, солідарність з убогими, поєднання з Христом, котрий народився в убогості. Ще у XII столітті один учасник христових походів привіз це світло з Вифлеєму, як дар для своєї родини і близьких, як символ найбільшого Добра.

«Для нас це велика честь прийняти цей вогонь для Харківської єпархії, але я би дуже хотів, щоби в  ті дні всі пам’ятали про цей вогонь, який має бути в нашому серці. Що він має бути чистий, має бути дуже відкритий на добро, на добрі справи. І ось цей час перед народженням маленького Ісусика — це є прекрасна можливість очистити свої думки і зробити ще дуже багато добрих діл», — зазначив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

Джерело: Високий замок online — http://wz.lviv.ua/ukraine/189313-plastuny-peredaly-mistu-vyfleiemskyi-vohon-myru

 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати