2 квітня 2018

Архієрейське богослужіння у Вербну неділю (Вхід Господній у Єрусалим)

01 квітня 2018 року, за тиждень до свята Пасхи Господньої, Церква молитовно відзначає одне із шанованих вірними свят - Вхід Спасителя до міста Єрусалима. Подія відбулась незадовго до Хресних страждань Ісуса Христа. Жителі Єрусалима зустрічали Месію із незвичайною урочистістю та піднесенням, стелили гілки пальм та свій одяг під ноги Христові, Який входив до міста на осляті.

В цей день, у храмі святого великомученика і цілителя Пантеплеймона м.Харкова відбулась свята Божественна літургія святителя Іоанна Златоустого. Богослужіння очолив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

Владиці співслужили: настоятель храму протоієрей Григорій Стасюк та духовенство єпархії.

За Богослужінням архіпастир до Дня Пасхи- возвів в сан протоієрея Володимира Руденка.

Особливістю святкового богослужіння в цей день також стала ієрейська хіротонія, котру владика Митрофан звершив над дияконом Антонієм Фесиком

Атмосфера на Богослужінні була особливо святкова та піднесена, до храму прийшла велика кількість прихожан, багато з яких приступили до причастя Святих Тайн Тіла і Крові Господа Нашого Ісуса Христа.

Насамкінець, були прочитані молитви та освячено гілки верби та весняні букети квітів принесенні вірними.

Владика Митрофан привітав усіх зі святом, побажав миру, злагоди, Божої допомоги у звершенні добрих справ любові і милосердя!

 

 
 

Рекомендуємо відвідати