13 травня 2018

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан прийняв участь в урочистостях, присвяченних Дню створення 93-ї окремої механізованої бригади (93-тя ОМБр).

11 травня у Волновасі Донецької області пройшли урочистості, присвячені Дню створення 93-ї окремої механізованої бригади (93-тя ОМБр).

Легендарну військову частину, яка взяла участь у більшості ключових подій війни на Донбасі, привітали Командувач Операції об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв, командир оперативно-тактичного угрупування «Схід» генерал-майор Олександр Красноок, керівництво Дніпропетровської і Луганської областей, Голова Синодального управління військового духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату Іоан (Яременко),єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан (Бутинський), народний депутат України Дмитро Лубінець, представники місцевої влади і самоврядування, духовенства і громадськості.

«Дякую всім солдатам і офіцерам за відмінну службу! Воєнного щастя, нових перемог і скорішого повернення додому до своїх родин. І будемо далі будувати нашу єдину велику Україну. Державу вільну, процвітаючу, де панують закон і справедливість, права і свободи людини», - сказав командир 93-ї ОМБр полковник Владислав Клочков.

Присутнім у залі продемонстрували унікальну документальну стрічку "93: Бій за Україну".

Крім того, відбувся прем 'єрний показ відеокліпу на Гімн 93-ї бригади, створеного прес-службою частини.

Ви завжди виконували завдання на найвідповідальніших ділянках фронту, кров'ю і потом захищаючи незалежність України. І сьогодні ви знаходитеся на одному з найгостріших напрямків, з честю виправдовуючи покладену на вас відповідальність та довіру.

На нас покладено виконати дуже важку, але приємну місію - повністю звільнити Донецьку та Луганську області від окупантів, відновити мир та конституційний лад на нашій землі. І разом ми це зробимо!" - сказав, вітаючи солдат, сержантів та офіцерів 93-ї ОМБр, Командувач Операції об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Під час урочистостей відбулася по-справжньому історична для Збройних Сил України подія.

Вперше в новітній історії бойова бригада отримала мотиваційний прапор - Почесну Хоругву з символікою національно-визвольної боротьби.

"Гімн 93-ї бригади починається зі слів "Наша історія написана нами", - сказав, виступаючи перед бійцями, відомий волонтер Роман Донік (Roman Donik). - І це правда. Чотири роки роки Ви пишите історію сучасного Українського війська. Чотири роки пишите історію Української держави. Символіка Холодного Яру на прапорі не випадкова. Холодний Яр - потужний символ боротьби українців за волю, власну державність".

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, який давно опікується бригадою, освятив Почесну Хоругву, яку було вручено командиру 93-ї бригади полковнику Владиславу Клочкову.

"Що нас штовхає на боротьбу? Любов і Жертовність. В бій нас кличуть покоління українців, які боролися за незалежність, і не змогли її вибороти. Кличуть і ненароджені покоління майбутніх українців. Патріарх Філарет благословляє Вас і молиться за успіх здійснення Операція об'єднаних сил і Перемогу", - зазначив Голова Синодального управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату митрополит Іоан (Яременко).

Найкращим солдатам, сержантам і офіцерам бригади були вручені державні нагороди, відомчі відзнаки, грамоти та інші подарунки. Також митрополит Іоан (Яременко) відзначив воїнів бригади медалями «За жертовність і любов до України».

Для бійців 93-ї ОМБр, які зараз беруть участь у Операції об'єднаних сил, жителів Волновахи і прилеглих населених пунктів зі святковою програмою виступили гурти «Тінь Сонця», «Bagiroff Band», Сашко Лірник, артисти і музиканти місцевих творчих колективів, військовий оркестр 93-ї бригади.

 
 

Рекомендуємо відвідати