26 травня 2018

Військовий капелан Харківської єпархії відвідав гвардійців НАНГУ під час практикування в польових умовах

Курсанти гуманітарного факультету Академії практикувались в польових умовах.

Протягом двох тижнів особовий склад гуманітарного факультету проходив практичні заняття з вогневої, тактичної підготовки та теорії, практики роботи з особовим складом на базі навчального центру Національної академії Національної гвардії України.

З майбутніми офіцерами  було проведено чотирьохденний польовий вихід, де вони мали можливість вдосконалити свої навички та перевірити на практиці знання.

Крім того, в рамках виїзду з курсантами молодших років навчання проводилися практичні заняття з водіння автомобілів. Гвардійці отримали корисну практику водіння вантажних та легкових автомобілів, яка в майбутньому допоможе їм успішно здати екзамени для отримання водійських посвідчень.

Кінець практичних занять для майбутніх офіцерів виявився досить напруженим та складним.

Три дні поспіль з ними проводилися стрільби з різних видів озброєння та навчання щодо організації служби на блок-посту, взводному опорному пункті та заслоні. Курсанти самотужки проводили розгортання пункту морально-психологічного та психологічного забезпечення та практикували його роботу.

Капелан Національної Академії Національної гвардії протоієрей Григорій Стасюк доклав усіх зусиль, щоб бійці змогли психологічно розвантажитися й знайти духовну гармонію під час практичних занять.

Всі присутні на молебнях щиро молились за мир та спокій в державі, здоров’я бойових побратимів рідних та близьких.

По завершенню молитви капелан благословив гвардійців, побажавши всім сил і наснаги та благословив на праведну службу.

 
 

Рекомендуємо відвідати