16 червня 2018

Першосвятительський візит Святійшого Патріарха Філарета на Харківщину

16 червня 2018 року, на запрошення Преосвященного Митрофана єпископа Харківського і Богодухівського, розпочався офіційний Першосвятительський візит Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до Харківської єпархії.

На в'їзді до міста із короваєм Предстоятеля зустрів єпископ Митрофан, який привітав Його Святість з довгоочікуваним візитом на Слобожанщину та духовенство єпархії. Також Святійшого Владику привітали представники місцевої влади: заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Бабічев А.В., начальник відділу у справах релігій ХОДА Чернявська О.Ю.

Далі в рамках візиту Святійший Патріарх відвідав Іоано-Богословський храм і разом з мирянами помолився за Єдину помісну українську православну Церкву

Продовженням візиту цього дня була зустріч з керівництвом та колективом ПП Торговий дім «Золота Миля» та ТОВ "Компанія БАЛЕКС". Від імені колективу привітали Предстоятеля хлібом-сіллю директор ПП Торговий дім «Золота Миля» Бандурка О.О. та директор ТОВ "Компанія БАЛЕКС" Ліскевич І.Я . Настоятель храму Святого Духа, що знаходиться на території заводу та учні недільної школи радо зустріли Першосвятителя віршами, запросили відвідати храм, після чого відбулося освячення нового виробничого обладнання. Важливою подією також було відкриття пам`ятної дошки в честь першого візиту Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на територію підприємства.

 
 

Рекомендуємо відвідати