15 червня 2018

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан прийняв участь у зустрічі військовослужбовців 54-ї ОМБР

15 липня у пгт Башкирівці Чугуєвського району відбулися урочистості з нагоди повернення 54 бригади на ротацію після виконання бойових завдань в районі проведення Операції Об’єднаних сил.

На заході були присутні: Заступник голови ХОДА Скакун Олександр Євгенійович, голова Чугуївської РДА Шошин Миколо Миколайович,Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан,які привітали військових, подякувавши за службу, завдяки якій Слобожанщина сьогодні є мирним та стабільним регіоном .

54-та окрема механізована бригада була сформована у грудні 2014 року. В зоні проведення АТО на території Донецької та Луганської областей підрозділи бригади виконували бойові завдання в районі таких населених пунктів як Попасна, Луганське, Троїцьке, Новолуганське , в районі Світлодарської Дуги.
За проявлену мужність та героїзм 206 військовослужбовців частини нагороджені державними нагородами, 287 – відзнаками Міністра Оборони України та Начальника Генерального штабу. Командиру 3 роти 1 механізованого батальйону лейтенанту Микиті Яровому посмертно присвоєно звання Героя України.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати